U toku je 85. poljoprivredni sajam u Novom SaduAutor: Datum:


Novi Sad je ovih dana centar agrara u regionu, a razlog je tradicionalni 85. poljoprivredni sajma koji se održava na Novosadskom sajmu institucije koji ove godine obeležava devet decenija uspešnog poslovanja.

Kao i prethodnih godina, i ove, poljoprivedna mehanizacija je stub ove sajamske manifestacije. Najveći deo prostora upravo zauzima poljoprivredna tehnika članica Udruženja uvoznika i izvoznika poljopriverdne mehanizacije koje su se potrudile da  mašine s najvećih svetskih sajmova posvećenih mašinama i opremi koje se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji kao  što su Agritechnica i Sima budu predstavljene u Novom Sadu.

Ponuda mašina na ovogodišnjem Sajmu zadovoljava najrazličitije potrebe korisnika različitih veličina poljoprivrednog gazdinstva, a mašine su osim malog broja proizvodnih pogona iz Srbije skoro upotpunosti iz inostranstva, iz 29 država.  Zahvaljujući izloženim eksponatima za Poljoprivedni sajam u Novom Sadu se može reći da je prihvatio i slogan prošlogodišnjeg Sajma Agritechnica “Pametne tehnologije-Zelena mogućnost” s obzirom na to da izlagači između ostalog nude pametne tehnologije koje omogućavaju preciznu poljoprivredu, kao i tehnologije koje doprinose ostvarivanju dobiti s manjim ulaganjem korišćenjem različitih konstruktivnih izvedbi mašina. Navigacioni uređaji, upravljački terminali su postali neozaobilazni u ponudi. Takođe izbor traktora je ogroman, a većima distributivnih kuća mehanizacije u svoju ponudu je uvrstila one modele koji odgovoaraju zahtevima za sredstva IPARD. Takođe poljoprivrednici mogu izabrati i univerzalne kombajne s različitim sistemima izvršaja zrna. Novina je mnogo, a mi vam prenosimo delić atmosfere s nekih od štandova naših članica. Dobro došli na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu!

Dešavanja