U toku je 85. poljoprivredni sajam u Novom SaduAutor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Novi Sad je ovih dana centar agrara u regionu, a razlog je tradicionalni 85. poljoprivredni sajma koji se održava na Novosadskom sajmu institucije koji ove godine obeležava devet decenija uspešnog poslovanja.

Kao i prethodnih godina, i ove, poljoprivedna mehanizacija je stub ove sajamske manifestacije. Najveći deo prostora upravo zauzima poljoprivredna tehnika članica Udruženja uvoznika i izvoznika poljopriverdne mehanizacije koje su se potrudile da  mašine s najvećih svetskih sajmova posvećenih mašinama i opremi koje se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji kao  što su Agritechnica i Sima budu predstavljene u Novom Sadu.

Ponuda mašina na ovogodišnjem Sajmu zadovoljava najrazličitije potrebe korisnika različitih veličina poljoprivrednog gazdinstva, a mašine su osim malog broja proizvodnih pogona iz Srbije skoro upotpunosti iz inostranstva, iz 29 država.  Zahvaljujući izloženim eksponatima za Poljoprivedni sajam u Novom Sadu se može reći da je prihvatio i slogan prošlogodišnjeg Sajma Agritechnica “Pametne tehnologije-Zelena mogućnost” s obzirom na to da izlagači između ostalog nude pametne tehnologije koje omogućavaju preciznu poljoprivredu, kao i tehnologije koje doprinose ostvarivanju dobiti s manjim ulaganjem korišćenjem različitih konstruktivnih izvedbi mašina. Navigacioni uređaji, upravljački terminali su postali neozaobilazni u ponudi. Takođe izbor traktora je ogroman, a većima distributivnih kuća mehanizacije u svoju ponudu je uvrstila one modele koji odgovoaraju zahtevima za sredstva IPARD. Takođe poljoprivrednici mogu izabrati i univerzalne kombajne s različitim sistemima izvršaja zrna. Novina je mnogo, a mi vam prenosimo delić atmosfere s nekih od štandova naših članica. Dobro došli na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu!

Events