Počeo izbor za Traktor godine 2019Autor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prepoznatljivim motom “Neka izazov počne” i ove godine je počeo Izbor za traktor godine 2019 (Tractor of the year). Krajem maja žiriju sastavljenom od specijalizovanih novinara iz 24 države među kojima je i Srbija  proizvođači traktora predstavili su u Bolonji kandidate-trakotre  za izbor najboljih u 2019.

U trci za najbolje trakotre nadmetaće se u finalnom izboru 10 modela traktora u tri kategorije i jednom zajedničkom to jest priznanjem Dizajin godine 2019.  Titula Traktor godine dodeljuje se za traktor koji se koristi u ratarskoj proizvodnji, na otvorenom polju Open Field. U ovogodišnjem nadmetanju za Traktor godine u ovoj kategoriji nadmetaće se tri modela: McCormick X7.690 P6 – Drive, Case IH Maxxum 145 Multicontroller, Zetor Forterra HSX 140. U kategoriji Open Field nema ograničenja u pogledu snage i broja cilindara motora kao ni mase traktora.

Best utiilty  je kategorija u kojoj se za najbolji traktor u 2019. nadmeću: Massey Ferguson 6713, Case IH Farmall 75, Fendt 313 Vario, Steyr 4115 Kompakt HD. Propozicije takmičenja u ovoj kategoriji za razliku od modela nameću ograničenje u pogledu snage i broja cilindara motora, a maskimlana masa je 8,5 tona.

Finalisti u kategoriji najboljih specijalizovanih traktora koji se koriste u voćarsko-vinogradarskoj proizvodnji kao i u brdsko-planinskim terenima su: Landini Rex 4, Antonio Carraro TTR 7600 Infinity, Same Frutteto CVT 115 S.

Nakon predstavljanja kandidata kada su predstavnici kompanija, proizovđača traktora detaljno predstavili tehničke karakteristike u Bolonji sledi testiranje tokom septembra na osnovi kog će biti odabrani najbolji u svojim kategorijama.

Proglašenje Tractor godine biće održano na sajmu EIMA 2018, u novembru u Bolonji.

Events