PU AMI NA 90. POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADUAutor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Danas se otvaraju kapije jubilarnog 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji se održava od 20. do 26. maja. I na ovogodišnjem sajmu najzastupljniji segment jeste poljoprivredna mehanizacije. S ponosom ističemo da su članice PU uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije i za ovogodišnju najveću sajamsku agrarnu  manifestaciju pripremili brojne novitete koje su do sada bile prikazane na najvećim sajamskim evropskim manifestacijama održanim jesenas u Evropi, pre svega na sajmu EIMA u Bolonji i SIMA u Parizu. Na Novosadskom sajmu ćete tako biti u prilici da na štandovima članica između ostalog vidite i sledeće:

Agroglobe-Kompletan program NEW HOLLAND traktori i kombajni, premijera traktor New Holland T7.300 serije HeavyDuty, kao i modeli T5.130 DC i T6.160 DC. Po prvi put će biti prikazan i New Holland telehendler TH 7.35. Takođe posetioci štanda će biti u prilici da vide i priključnu mehanizaciju Kuhn, opremu i sisteme za navodnjavanje Lindsay i Marani.

Agrocesla – premijerni prikaz Massey Ferguson IDEAL 7 žitnog kombajna kombajn, traktora Massey Ferguson serija 6S i 7S, autopilota Sveaverken S100. Osim premijera posetioci će biti u prilici da vide i dobro programe dobro poznatih proizvođača iz asortimana Agrocesle: priključne mašine Regent, MaterMacc, Landstal, Dondi i traktori Tümosan, Dondi…

Agromarket Machinery – premijere: traktor Case IH Steiger 500, traktor Case IH Puma 260 CVX, voćarsko-vinogradarski traktor Quantum 95 V. Kombinovana mašina za obradu zemljišta u jednom prohodu Kverneland DTX. Prvi put sistemi za navodnjavanje-kišna rampa Variant Irrigation. Osim ovih novina biće izloženi i drugi dobro poznati modeli trakotra Case IH kao i traktora Basak snage od 50 do 120 KS, i gama priključnih mašina Kverneland.

Agrimatco– premijera sejalica Valoterra šestoredna Electric proizvođača Monosem, prvi put će biti prikazana i prskalica Technoma. Takođe tu su i dobro poznati modeli traktora Farmtech, sejalice Monosem, prskalice Jacto.

Inter Agrar – Osim standardnog i većdo sada dela predstavljenog programa priključnih mašina Amazone, traktora Fendt i Valtra  za sajam je najavljena premijera žitnog kombajna guseničara Fendt IDEAL 8 i po prvi put traktora Valtra Q.

Agrouniverzal – osim standardnog poznatog programa traktora Tafe, IMT, Carrao..bogatag programa priključnih mašina, apsolutna premijera na štandu će biti automna mašina-robot za rad u voćnjacima u vinogradima Slophelper.

MBV Agrokula – prikolice Palazoglu, silomix prikolice Erdallar, prskalice Badili, rasipači mineranog đubriva Donder i Bodrum, kultivator Ilgi, tanjirače Sandokan kao i priključna mehanizacija iz sopstvene proizvodnje: podrivači Viper, Dragon.  Premijerno će biti predstavljena sitnilica biljnih ostataka, plugovi Aktaslar i pneumatske sejlaice Ozduman.

Almex -Claas poljoprivedna mehanizacija traktori i kombajni serija Lexion i Trion, zelena linija. Priključne mašine Lemken, setvena tehnika Maschio Gaspardo, prskalice Caffini, Oehler prikolice. Premijerno će biti predstavljena Claas navigacija nove genracije CEMIS 1200.

Livona – usluge za poljoprivrednike iz domena navigacionih uređaja i druge opreme za preciznu poljopirvedu, Precision Planting setveni moduli za sejalice i premijerni prikaz dronova XAG za aplikaciju sredstava za zaštitu bilja i mineralnih đubriva.

KITE – premijere: telehendler JCB 532-70, poljoprivredne prikolice Furrier, na štandu premijera proizvodnog programa SIP zelena linija i rasturivači stajskog đubriva, zatim mašina za čupanje korova Trrefler. Najavljena je i premijera traktora John Deere 8RX 410 i John Deere 9RX 510 kao i novih modela serije 6R. Iz bogatog programa na Sajmu će biti predstavljen i žitni kombajn John Deere S 700 kao i traktor John Deere 8RT sa dve gusenice.

ITN Agrotech– premijera Bauer tifon i separator, Grimme SE 75, Grimme REX 6200 platinium kombajn za šećernu repu i korenasto povrće, traktori Massey Ferguson serija S5, S6 i S7. Osim telehendlera Manitou prvi put će biti predstavljeni viljuškari ovog francuskog proizvođača. Prvi put na štandu ITN i oprema za voćarstvo Jagoda. Uz novitete i dobro poznati programi Krone-komletna zelena linija, Pichon rasturivači stajnjaka i cisterne, Gowel, priključne mašine za obradu i pripremu zemljišta Framet…

IMT – uz dobro poznati IMT programa Tafe traktora, premijerno će biti predstavljeni modeli serije Magna do 110 KS sa klimatizovanom kabinom

Agro Stefan – traktori Antonio Carraro, Pro Jet atomizeri, Rinieri priključna poljoprivredna mehanizacija za negu i obradu u višegodišnjim zasadaima-voćnjacima, Spring zaštitna opremna, freze Maschio Gaspardo. Premijerno na sajmu promocija kineska mehanizacija Mateng i utovarnih kašika italijanskog proizvođača Argani&Monti.

Milurović Komerc – premijerni prikaz sajmu traktora Kubota 5112N snage 112 KS, voćarski trakotr sa motorom Stage V kao i traktor Kubota M 6132. Na štandu Milurović-Komerca biće predstavljeni i drugi dobro poznati modeli traktora Kubota, kao i priključne mašine ovog proizvođača, ali i moderna oprema za negu i obradu vinograda španskog proizvođača  Industrias David.

Agrovojvodina-Mehanizacija – premijera traktor YTO 1024 od 103 KS uz dobro poznate modele. Prvi put će biti prikazana i sitnilica biljnih ostataka Gladiator u verziji 10 m, zatim kolica za hedere i adaptere, kratka tanjirača Mandam, rasturivač stajnjaka Pronar 10 t, Pronar tandem prikolica T669 XL. Iz pordajnog programa Lemken premijerno će biti predstavljen Juwel 6 plug proizvođača Lemken koji menja seriju Opal kao i četvorobrazdni varioplug i kultivator Karat 10. Osim ovih premijera i njihovog proširenog programa na sajmu će biti izloženi i telehendleri DIECI, kombajn za višnju, površinski kultivatori Kongskilde, Zetor traktori, Oros kukuruzni adapteri, traktori Deutz-Fahr…

Delta Agrar – uz izložbu Landini traktora, Valmont, Ocmis, Scova i Rivulis sistema i opreme za navodnjavanje, priključnih mašina Kuhn, opreme za negu i zaštitu voćnjaka i vinograda Nobili, poljoprivrednih prikolica Delagro (Romsan) najavljeno je i premijerno prikazivanje priključne mehanizacije za ratasku proizvodnju nog brenda.

Agrotech -traktori Armatrac, Steyer, priključna mehanizacija iz sopstvene proizvodnje FOP, prikolice Fliegl, telehendleri Faresin, sistemi za navodnjavanje Idrofoglia,  priključne mehanizacije He-VA, MA-AG, Sulky, Rabe, Augmenta, McHale, Berthoud, Faresin…

FPM Agromehanika – priključne mašine zelene linije iz sopstvene proizvodnje kao i mašine za obradu zemljišta. Solis traktori (nisu se javili za novine)

Kosa Trade – alati i oprema za negu i održavanje voćnjaka vinograda kao i deo zelene linije-kosilice i grablje, MUTA program, kompletan enolški program

Pre nego što dođete na sajam pogledajte delić onog što smo Vam pripremili,  Vaše PU AMI.

EventsNovi Sad Fair