PU AMI NA 90. POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADUAutor: Datum:


Danas se otvaraju kapije jubilarnog 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji se održava od 20. do 26. maja. I na ovogodišnjem sajmu najzastupljniji segment jeste poljoprivredna mehanizacije. S ponosom ističemo da su članice PU uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije i za ovogodišnju najveću sajamsku agrarnu  manifestaciju pripremili brojne novitete koje su do sada bile prikazane na najvećim sajamskim evropskim manifestacijama održanim jesenas u Evropi, pre svega na sajmu EIMA u Bolonji i SIMA u Parizu. Na Novosadskom sajmu ćete tako biti u prilici da na štandovima članica između ostalog vidite i sledeće:

Agroglobe-Kompletan program NEW HOLLAND traktori i kombajni, premijera traktor New Holland T7.300 serije HeavyDuty, kao i modeli T5.130 DC i T6.160 DC. Po prvi put će biti prikazan i New Holland telehendler TH 7.35. Takođe posetioci štanda će biti u prilici da vide i priključnu mehanizaciju Kuhn, opremu i sisteme za navodnjavanje Lindsay i Marani.

Agrocesla – premijerni prikaz Massey Ferguson IDEAL 7 žitnog kombajna kombajn, traktora Massey Ferguson serija 6S i 7S, autopilota Sveaverken S100. Osim premijera posetioci će biti u prilici da vide i dobro programe dobro poznatih proizvođača iz asortimana Agrocesle: priključne mašine Regent, MaterMacc, Landstal, Dondi i traktori Tümosan, Dondi…

Agromarket Machinery – premijere: traktor Case IH Steiger 500, traktor Case IH Puma 260 CVX, voćarsko-vinogradarski traktor Quantum 95 V. Kombinovana mašina za obradu zemljišta u jednom prohodu Kverneland DTX. Prvi put sistemi za navodnjavanje-kišna rampa Variant Irrigation. Osim ovih novina biće izloženi i drugi dobro poznati modeli trakotra Case IH kao i traktora Basak snage od 50 do 120 KS, i gama priključnih mašina Kverneland.

Agrimatco– premijera sejalica Valoterra šestoredna Electric proizvođača Monosem, prvi put će biti prikazana i prskalica Technoma. Takođe tu su i dobro poznati modeli traktora Farmtech, sejalice Monosem, prskalice Jacto.

Inter Agrar – Osim standardnog i većdo sada dela predstavljenog programa priključnih mašina Amazone, traktora Fendt i Valtra  za sajam je najavljena premijera žitnog kombajna guseničara Fendt IDEAL 8 i po prvi put traktora Valtra Q.

Agrouniverzal – osim standardnog poznatog programa traktora Tafe, IMT, Carrao..bogatag programa priključnih mašina, apsolutna premijera na štandu će biti automna mašina-robot za rad u voćnjacima u vinogradima Slophelper.

MBV Agrokula – prikolice Palazoglu, silomix prikolice Erdallar, prskalice Badili, rasipači mineranog đubriva Donder i Bodrum, kultivator Ilgi, tanjirače Sandokan kao i priključna mehanizacija iz sopstvene proizvodnje: podrivači Viper, Dragon.  Premijerno će biti predstavljena sitnilica biljnih ostataka, plugovi Aktaslar i pneumatske sejlaice Ozduman.

Almex -Claas poljoprivedna mehanizacija traktori i kombajni serija Lexion i Trion, zelena linija. Priključne mašine Lemken, setvena tehnika Maschio Gaspardo, prskalice Caffini, Oehler prikolice. Premijerno će biti predstavljena Claas navigacija nove genracije CEMIS 1200.

Livona – usluge za poljoprivrednike iz domena navigacionih uređaja i druge opreme za preciznu poljopirvedu, Precision Planting setveni moduli za sejalice i premijerni prikaz dronova XAG za aplikaciju sredstava za zaštitu bilja i mineralnih đubriva.

KITE – premijere: telehendler JCB 532-70, poljoprivredne prikolice Furrier, na štandu premijera proizvodnog programa SIP zelena linija i rasturivači stajskog đubriva, zatim mašina za čupanje korova Trrefler. Najavljena je i premijera traktora John Deere 8RX 410 i John Deere 9RX 510 kao i novih modela serije 6R. Iz bogatog programa na Sajmu će biti predstavljen i žitni kombajn John Deere S 700 kao i traktor John Deere 8RT sa dve gusenice.

ITN Agrotech– premijera Bauer tifon i separator, Grimme SE 75, Grimme REX 6200 platinium kombajn za šećernu repu i korenasto povrće, traktori Massey Ferguson serija S5, S6 i S7. Osim telehendlera Manitou prvi put će biti predstavljeni viljuškari ovog francuskog proizvođača. Prvi put na štandu ITN i oprema za voćarstvo Jagoda. Uz novitete i dobro poznati programi Krone-komletna zelena linija, Pichon rasturivači stajnjaka i cisterne, Gowel, priključne mašine za obradu i pripremu zemljišta Framet…

IMT – uz dobro poznati IMT programa Tafe traktora, premijerno će biti predstavljeni modeli serije Magna do 110 KS sa klimatizovanom kabinom

Agro Stefan – traktori Antonio Carraro, Pro Jet atomizeri, Rinieri priključna poljoprivredna mehanizacija za negu i obradu u višegodišnjim zasadaima-voćnjacima, Spring zaštitna opremna, freze Maschio Gaspardo. Premijerno na sajmu promocija kineska mehanizacija Mateng i utovarnih kašika italijanskog proizvođača Argani&Monti.

Milurović Komerc – premijerni prikaz sajmu traktora Kubota 5112N snage 112 KS, voćarski trakotr sa motorom Stage V kao i traktor Kubota M 6132. Na štandu Milurović-Komerca biće predstavljeni i drugi dobro poznati modeli traktora Kubota, kao i priključne mašine ovog proizvođača, ali i moderna oprema za negu i obradu vinograda španskog proizvođača  Industrias David.

Agrovojvodina-Mehanizacija – premijera traktor YTO 1024 od 103 KS uz dobro poznate modele. Prvi put će biti prikazana i sitnilica biljnih ostataka Gladiator u verziji 10 m, zatim kolica za hedere i adaptere, kratka tanjirača Mandam, rasturivač stajnjaka Pronar 10 t, Pronar tandem prikolica T669 XL. Iz pordajnog programa Lemken premijerno će biti predstavljen Juwel 6 plug proizvođača Lemken koji menja seriju Opal kao i četvorobrazdni varioplug i kultivator Karat 10. Osim ovih premijera i njihovog proširenog programa na sajmu će biti izloženi i telehendleri DIECI, kombajn za višnju, površinski kultivatori Kongskilde, Zetor traktori, Oros kukuruzni adapteri, traktori Deutz-Fahr…

Delta Agrar – uz izložbu Landini traktora, Valmont, Ocmis, Scova i Rivulis sistema i opreme za navodnjavanje, priključnih mašina Kuhn, opreme za negu i zaštitu voćnjaka i vinograda Nobili, poljoprivrednih prikolica Delagro (Romsan) najavljeno je i premijerno prikazivanje priključne mehanizacije za ratasku proizvodnju nog brenda.

Agrotech -traktori Armatrac, Steyer, priključna mehanizacija iz sopstvene proizvodnje FOP, prikolice Fliegl, telehendleri Faresin, sistemi za navodnjavanje Idrofoglia,  priključne mehanizacije He-VA, MA-AG, Sulky, Rabe, Augmenta, McHale, Berthoud, Faresin…

FPM Agromehanika – priključne mašine zelene linije iz sopstvene proizvodnje kao i mašine za obradu zemljišta. Solis traktori (nisu se javili za novine)

Kosa Trade – alati i oprema za negu i održavanje voćnjaka vinograda kao i deo zelene linije-kosilice i grablje, MUTA program, kompletan enolški program

Pre nego što dođete na sajam pogledajte delić onog što smo Vam pripremili,  Vaše PU AMI.

DešavanjaNovosadski Sajam