Počeo izbor za Traktor godine 2019Autor: Datum:


Prepoznatljivim motom „Neka izazov počne“ i ove godine je počeo Izbor za traktor godine 2019 (Tractor of the year). Krajem maja žiriju sastavljenom od specijalizovanih novinara iz 24 države među kojima je i Srbija  proizvođači traktora predstavili su u Bolonji kandidate-trakotre  za izbor najboljih u 2019.

U trci za najbolje trakotre nadmetaće se u finalnom izboru 10 modela traktora u tri kategorije i jednom zajedničkom to jest priznanjem Dizajin godine 2019.  Titula Traktor godine dodeljuje se za traktor koji se koristi u ratarskoj proizvodnji, na otvorenom polju Open Field. U ovogodišnjem nadmetanju za Traktor godine u ovoj kategoriji nadmetaće se tri modela: McCormick X7.690 P6 – Drive, Case IH Maxxum 145 Multicontroller, Zetor Forterra HSX 140. U kategoriji Open Field nema ograničenja u pogledu snage i broja cilindara motora kao ni mase traktora.

Best utiilty  je kategorija u kojoj se za najbolji traktor u 2019. nadmeću: Massey Ferguson 6713, Case IH Farmall 75, Fendt 313 Vario, Steyr 4115 Kompakt HD. Propozicije takmičenja u ovoj kategoriji za razliku od modela nameću ograničenje u pogledu snage i broja cilindara motora, a maskimlana masa je 8,5 tona.

Finalisti u kategoriji najboljih specijalizovanih traktora koji se koriste u voćarsko-vinogradarskoj proizvodnji kao i u brdsko-planinskim terenima su: Landini Rex 4, Antonio Carraro TTR 7600 Infinity, Same Frutteto CVT 115 S.

Nakon predstavljanja kandidata kada su predstavnici kompanija, proizovđača traktora detaljno predstavili tehničke karakteristike u Bolonji sledi testiranje tokom septembra na osnovi kog će biti odabrani najbolji u svojim kategorijama.

Proglašenje Tractor godine biće održano na sajmu EIMA 2018, u novembru u Bolonji.

Dešavanja