Otvoren 15. šumadijski sajam poljoprivrede u KragujevcuAutor: Datum:


Danas je, 15. put po redu Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu otvorio svoje kapije. Na sajmu je prisutno više od 100 izlagača koji bogatom ponudom nude bogat izbor za svakog poljoprivrednika.

Posetioci Šumadijskog sajama su u prilici da na jednom mestu vide veliku izložbi poljoprivredne mehanizacije na kojoj dominiraju traktori između 50 i 60 KS, a najveći model ima 130 KS. U skladu sa veličinom poseda koji dominiraju u Šumadiji, kao i potrebama poljoprivrednika izložen je i veliki broj poljoprivrednih mašina. Značajno učešće na sajmu imaju i naše članice, Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljopriverdne mehanizacije. Pozivamo vas da od danas pa do 9. septembra do kada su kapije Šumadijskog sajma otvorene posetite štandove preduzeća: Jugometal-Svilajnac, Agrouniverzal-Gornji Milanovac, AgroCesla-Novi Sad, Agroglobe-Novi Sad, ITN-Zemun, Kite-Novi Sad, RTI-Novi Sad, Agrotech-Trešnjevac.  

Šumadijski sajam poljoprivrede koji se održava na kragujevačkom sajmištu danas je svečano otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stojanović. Otvarajući ovu najznačajniju agrarnu manifestaciju u ovom delu Srbije, Stojanović je istakao da su ovakvi sajmovi najbolja promocija najsavremenijih tehnologija, biljne i stočarske proizvodnje kao i prerađivačkih kapaciteta. Podsedio je i da je poslednjih nekoliko godina velikim zalaganjem državnog vrha došlo do konsolidacije finansija pa je i agrarni budžet dobio podsticajna sredstva koja su iz godine u godinu sve veća. Najavio je da će, s obzirom na to da su od ove godine spredstva IPARD-a na raspolaganju velikim proizvođačima i prerađivačima poljoprivednih proizvoda, u fokusu Ministarstva poljoprivrede biti manja poljoprivredna gazdnistva i mladi poljoprivrednici kroz programe nacionalnih podsticajnih mera.

Na Sajmu su organizovane i izložba voća, sitnih životinja, konja, mlečnih grla ali i stručna predavanja.

Za sve posetioce ulaz kao i parking prostor na Sajmu su bestlatni.

Dešavanja