Otvoren 15. šumadijski sajam poljoprivrede u KragujevcuAutor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Danas je, 15. put po redu Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu otvorio svoje kapije. Na sajmu je prisutno više od 100 izlagača koji bogatom ponudom nude bogat izbor za svakog poljoprivrednika.

Posetioci Šumadijskog sajama su u prilici da na jednom mestu vide veliku izložbi poljoprivredne mehanizacije na kojoj dominiraju traktori između 50 i 60 KS, a najveći model ima 130 KS. U skladu sa veličinom poseda koji dominiraju u Šumadiji, kao i potrebama poljoprivrednika izložen je i veliki broj poljoprivrednih mašina. Značajno učešće na sajmu imaju i naše članice, Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljopriverdne mehanizacije. Pozivamo vas da od danas pa do 9. septembra do kada su kapije Šumadijskog sajma otvorene posetite štandove preduzeća: Jugometal-Svilajnac, Agrouniverzal-Gornji Milanovac, AgroCesla-Novi Sad, Agroglobe-Novi Sad, ITN-Zemun, Kite-Novi Sad, RTI-Novi Sad, Agrotech-Trešnjevac.  

Šumadijski sajam poljoprivrede koji se održava na kragujevačkom sajmištu danas je svečano otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stojanović. Otvarajući ovu najznačajniju agrarnu manifestaciju u ovom delu Srbije, Stojanović je istakao da su ovakvi sajmovi najbolja promocija najsavremenijih tehnologija, biljne i stočarske proizvodnje kao i prerađivačkih kapaciteta. Podsedio je i da je poslednjih nekoliko godina velikim zalaganjem državnog vrha došlo do konsolidacije finansija pa je i agrarni budžet dobio podsticajna sredstva koja su iz godine u godinu sve veća. Najavio je da će, s obzirom na to da su od ove godine spredstva IPARD-a na raspolaganju velikim proizvođačima i prerađivačima poljoprivednih proizvoda, u fokusu Ministarstva poljoprivrede biti manja poljoprivredna gazdnistva i mladi poljoprivrednici kroz programe nacionalnih podsticajnih mera.

Na Sajmu su organizovane i izložba voća, sitnih životinja, konja, mlečnih grla ali i stručna predavanja.

Za sve posetioce ulaz kao i parking prostor na Sajmu su bestlatni.

Events