Virtualni asistent za održavanje i podešavanje mašinaAutor: Datum:


Za aplikaciju REDVISTA francuski porizvođač priključnih mašina, kompanija Kuhn nagrađena je srebrnom medaljom za inovacije na nedavno održanom sajmu SIMA u Parizu.  Ova aplikacija je svojevrsni asistent u održavanju i podešavanju mašine.

Kuhn REDVISTA aplikacija može se koristiti na svim tipovima pametnih telefona ili tableta nakon njenog preuzimanja i instaliranja sa platforme MyKUHN. To je prva aplikacija koja u radu koristi Augmented realnu tehnologiju, a koja obezbeđuje asistenciju u redovnim poslovima održavanja mašine i podešavanja prikom izvršenja radnih  zadataka. Njena upotreba dozvoljava korisniku pristup informacijama o mašini u realnom vremenu bez rizika od gubitka dokumenata na papiru.

Ova aplikacija pokazuje korisniku i tačke, lokacije za podmazivanje na mašini čak i zamaskiranih i zaprljanih mesta i to bez prethodnog pranja mašine.  Aplikacija obezbeđuje i da poslove održavanja obavlja lice koje nema posebnu tehničku obuku. Zahvaljujući mogućnosti skeniranje jednostavnim učitavanjem IQ koda sa mašine, sve informacije su veoma brzo dostupne, bio gde i bilo kad, čak i u odsustvu internet veze.

Kuhn REDVISTA aplikacija pomaže u omogućavanju kompletnog i adekvatnog održavanja mašine u cilju optimizacije rada i dugotrajnosti mašine i njenih komponenti.

Proizvođač očekuje da će ova aplikacija biti posebno interesantna za mlađe generacije koji imaju viđe dodira sa savremenim digitalnim tehnologijama ali manje tehničke kulture.

Dešavanja