Traktor izgrađen po zahtevima korisnikaAutor: Datum:

Krajem prošle godine, evropskoj javnosti je nakon predstavljanja u Aziji i Australiji kompanija YTO predstavila traktor LP2204. Model LP 2204 zadovoljava potrebe savremene poljoprivrede čemu u prilog ide i činjenica da se na traktor može nadograditi GPS, automatsko upravljanje.

Na traktoru 4×4 šestocilindrični motor obezbeđuje 220 konjskih snaga na 2.200 obrtaja u minuti motora. Motor s turbopunjačom karakteriše i vazdušno hlađenje s međuhladnjakom, a motor zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Euro 3. Transmisija koja se ugrađuje proizvodi se, sada u fabrici menjača YTO koja je nakad pripadala proizvođaču Case IH. Transmisija Power Shift  obezbeđuje rukovaocu izbor jedne od osam brzina u četiri ranga što povećava radnu efikasnost za 20 do 25 odsto. Za kretanje unapred rukovalac ima izbor jedne od 48 brzina i za kretanje unazad 41 brzinu. To je dovoljno da se zadovolje najrazličitije potrebe u obavljanju radnih zadataka u poljoprivrednoj proizvodnji. Maksimalna brzina kretanja 40 kilometara na sat omogućava brz transfer i transport. Karakteristično za ovaj traktor je i inteligentna automatska tehnologija za kontrolu radnih zadataka i memorijska funkcija za obavljanje radova u polju podešavanjem aktivnog moda.

Multifunkcionalna upravljačka plaforma integriše sve funkcije promene brzine, gasa, podizanje hidraulike, brzinu priključnog vratila traktora, prednje kačenje… Veći izbor korišćenja priključnih mašina obezbeđen je ugradnjom priključnog vratila traktora koje ima dve brzine, 540 i 1.000 obrtaja u minuti. Priključno vratilo je nazavisno elektro-hidralični kontrolisano.

Hidraulični sistem zadovoljava potrebe do četiri para spoljnih izvoda. Na traktoru LP 2204 korisnik može bestepeno izmeniti trag točkova traktora koji je u zavisnosti od dimenzija ugrađenih pneumatika od 1.795 do 2.127 milimetara, odnosno od 1.778 do 2.256 milimetara. Traktori YTO su na našem tržištu dostpni posredstvom preduzeća “Agrovojvodina-Mehanizacija” u Novom Sadu.

Dešavanja