RTI Arena takmičenje u vožnji traktora Bašak 2075PlusAutor: Datum:


U organizaciji novosadske kompanije RTI širom Vojvodine organizovana je RTI  Arena. To je jedinstvena manifestacija na našim prostorima organizovana po prvi put na kojoj poljoprivrednici mogu da provere svoje umeće u vožnji traktora Bašak 2075 Plus.

Takmičari imaju zadatak da u što kraćem vremenu prođu određenu stazu što se sastoji u obilaženju čunjeva i to pri kretanju unapred u odlasku i u rikvercu u povratku. Svaki takmičar po zvuku semafora kreće s vožnjom. Pri startovanju pritiska taster, otvara vrata traktora, zatvara ih i kreće u vožnju. Kada odvoza stazu izlazi iz traktora, zatvara vrata i pritiskom na taster označava završetak vožnje. Pobednika određuje ne samo ostvareno vreme već i umeće u vožnji, jer za svaki srušeni čunj takmičar dobija dodatnih pet sekundi.

Prvi u umeću vožnje Bašak 2075 Plus traktora oprobalo se 40 poljoprivrednika s teritorije Sombora. Takmičenje se održalo u prodajnom centru RTI u Somboru, a već sledećeg dana oprobali su se poljoprivrednici u Despotovu. Za sutra je zakazana RTI Arena u Kanjiži, a zatim 5. oktobra u Novom Bečeju, 7. oktobra u Banatskom Novom Selu i 12. oktobra u Sremskoj Mitrovici.  Iz svakog mesta po 10 takmičera, koji ostvare najbolje vreme, učestvovaće u polufinalnoj trci 29. oktobra, a oni najbolji će se nadmetati u finalu istog dana. Polufinalno i finalno takmičenje održaće se na stazi Navak.

Organizator je za najuspešnije spremio vredne nagrade. Najbolji takmičmar postaće ponosni vlasnik traktora Bašak 2075 Plus dok će drugoplasirani na poklon dobiti sejalicu Bašak, a trećeplasirani atomizer istog proizvođača. Ako imate želju da se oprobate u vožnji Bašak 2075Plus traktora još uvek imate vremena da se prijavite. Učešće na takmičenju je besplatno, a potrebno je da imate 20 i više godine, da ste vlasnik ili član registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, da imate vozačku dozvolu za upravljanje traktorom, da imate iskustvo u vožnji traktora duže od jedne godine i da nakon prolaska registracije odvojite vreme za učešče u takmičenju.

Više informacija o takmičenju možete preuzeti ovde.

Dešavanja