Prskalice Lemken u novom izdanjuAutor: Datum:


Proizvođač poljoprivrednih priključnih mašina Lemken nedavno je obelodanila da su novi, zanovljeni modeli vučenih prskalica Primus i Albatros dostupni na tržištu. Naime, novi modeli prskalica Primus i Albatros modernizovane su tehnički što je unapredilo njihove karakteristike i olakšalo rad i upravljanje.

U odnosu na prethodne modele ovih prskalica, na novim su kontrolne komandne mnogo jasnije raspoređane a sve konekcije na prskalicu su centralno postavljene i integrisane i ispod zaštitnog poklopca. Rezervoare na prskalicama odlikuje dizajn u kom dominiraju zaobljeni profili. Na Albatros i Primus prskalicama montirano je i  LED osvetljenje te je rad u slabije vidljivim uslovima i noću dodatno olakšan. Naime, sada se uz prskalice isporučuje terminal CCI-50 s intuitivnim korisničkim interfejsom. Opciono, po želji korisnika na prskalici se ugrađuje i DGPS prijemnik koji omogućuje primenu aplikacija na CCI terminalu za na primer automatsku kontrolu širine sekcija prskalice ili paralaleno vođenje prskalice po unapred utvrđenoj putanji. Seriju 12 prskalica Albatros i Primus karakteriše i ISOBUS kao standardna oprema, a omogućava korišćenje kompatibilnih terminala.

Zahvaljujući kružnom sistemu obezbeđeno je ravnomerno nanošenje zaštitnog sredstva celom širinom radnog zahvata. Takođe na EES modelima Albatros i Primus hidraulični sistem je automatizovan a proces čišćenja prsklalice rukovalac prati iz kabine traktora.

Prskalice Primus 10 i 12 dostupne su u verzijama s rezervoarima 2.400 i 4.400 l i krilima radnog zahvata od 15 do 30 m dok se prskalice Albatros 10 i 12 imaju rezervoare kapaciteta 4.000 do 6.200 l i krila radnog zahvata od 15 do 39 metra.

Dešavanja