INDIJSKA MAHINDRA PREUZIMA FABRIKU TRAKTORA U TURSKOJ ERKUNTAutor: Datum:


U 2016. kompanija Erkunt Traktor SANAYII AS  je ostvarila prihod od 88 miliona dolara, a u istom periodu na tržište je plasirala oko 4.700 traktora.

Kompanija Mahindra&Mahindra koja je deo Mahindra grupe objavila je nedavno da preuzima Erkunt Traktor SANAYII AS, četvrtog najvećeg proizvođača traktora u Turskoj. Završatak ove transakcije najavljen je za kraj ove kalendarske godine.

Ovaj potez je deo osvajanja prisustva na globalnom nivou indijske kompanije, a pripajanjem fabrike u Turskoj biće proširena i paleta proizvoda Mahindra.

Proizvođač traktora Erkunt ima najveći udeo na tržištu trakotra u Turskoj, a pripada porodici Argman. U svom portfoliju ima traktore od 55 do 110 KS. U 2016. kompanija je ostvarila prihod od 88 miliona dolara, a u istom periodu na tržište je plasirala oko 4.700 traktora, od čega sedam odsto predstavlja izvoz. Proizvodni pogon nalazi se u Ankari i ima 355 zaposlenih.

Turska je trenutno četvrto najveće tržište poljoprivredne mehnaizacije. Samo u 2016. godini oko 71.000 traktora je prodato na domaćem tržištu.

Dešavanja