NA ŠTANDU MILUROVIĆ KOMERC I NOVI MODELI KUBOTA PRIKLJUČNE MEHNANIZACIJEAutor: Datum:


Okosnica nastupa preduzeća „Milurović komerc“ iz Ugrinovaca na predstojećem 85. međunarodnom sajmu  kao i prethodnih godina biće poljoprivrdna tehnika japanske kompanije Kubota. Osim traktora Kubota koji su zahvaljujući svojim performansama dobro poznati među poljoprivrednim proizvođačima na Sajmu će biti predstavljena i gama priključnih mašina ovog proizvođača. Naime, nakon što je Kubota 2012. kupila Kverneland Grupaciju, preduzeće „Milurović komerc“ od prošle godine na domaćem tržištu u svom prodajnom programu ima i priključnu mehanizaciji Kubota (Kverneland).

    Deo atmosfere na štandu Kubota na sajmu u Hanoveru

Osim mašiina namenjenih za korišćenje u ratarskoj proizvodnji na štandu „Milirović komerca“ posetioci Sajma u Novom Sadu biće u prilici da vide i poljoprivrednu tehniku proizvođača Dal-bo iz Danske, Creina iz Slovenije, Jympa iz Španije.

Na sajmu će biti predstavljen i program mašina koje se koriste u voćarsko-vinogradarskoj proizvodnji italijanskih proizvođača SAE i Aedes kao i kompanije Industriac David iz Španije.

I ove godine najatraktivniji model iz programa traktora Kubota koji će biti predstavljen na Sajmu je M7 171 Premium KVT. U proizvodnom rangu traktora japanskog proizvođača to je trenutno najsnažniji model, a biće predstavljen u punoj opremi i u verziji sa KVT menjačem odnosno kontinuiranom varijabilnom transmisijom. Premijerno će biti izložena i nova serija specijalizovanih trakotra voćarsko vinogradarskog M5N. Jedan od modela ove serije, M5101N bio je jedan od pet fnalista u takmičenju za Traktor godine 2018. u kategoriji specijlaizovanih traktora.

                                               Finalista takmičenja Traktor godine 2018

Ove godine u upotpunjenoj izložni Kubota priključnih mašina u odnosu na prethodnu sajmaku manifestaciju posvećenu agraru, biće premijerno predstavljeni: rasipači mineralnog hraniva Kubota Geospread, nišena prskalica Kubota XMS2 ISOBUS, tanjirače, sejalica PP1450V s elektro pogonom i sistemom ISOBUS, zatim presa okruglih bala…

Posle premijere na Agritechnica 2017 u Hanoveru i u Novom Sadu zahvaljujući „Milurović komercu“ biće prikazan valjak Maxi Cut 920 kao i dva valjka koji se koriste za pred i postsetvenu pripremu zemljišta. To je Compact XL 830 s opružnim ravnjačima, odnosno petosekcijski valjak Power Roll XL 1240 radnog zahvata 12,4 m. Masa ovog valjka doseže oko 10 tona.

Dešavanja