Na Agritechnica bezmalo pola miliona posetilacaAutor: Datum:


450,000 posetilaca ove godine bilo je na svetski liderskom sajmu poljoprivedne tehnike i opreme Agritechnica u Hanoveru koji se održao od 12. do 18. novembra. Skoro četvrtina, 100.000 posetilaca u Donju Saksoniju došlo je iz inostranstva, a sve s ciljem da saznaju u kojem pravcu ide razvoj poljoprivredne tehnike, to jest šta se moće očekivati u budućnosti na polju agrarne proizvodnje.


Odnos izlagača čija se proizvodnja odvija van granica domaćina sajamske manifestacije, Nemačke, u odnosu na prethodnu izložnu je izmenjen. Naime, 2.803 kompanija iz 53 države na Sajmu je predstavilo najnovije proizvodne programe traktora, poljoprivrednih mašina, opreme ,rezervnih delova i akcesoara. Učešće proizvođača iz inostranstva bilo je čak 60 odsto što je više nego ikad ranije. Po prvi put na Agritechnica su učestvovali i proizvođači iz Indije kao što su Mahindra&Mahindra demonstrirajući svoju svoju poziciju u svetu kao lidera u prodaji poljoprivrednih mašina.
Inovacije predstavljene na Agritechnici u okviru teme “Zelena budućnost-Pametne tehnologije” nude najbolja rešenja za stalno intenziviranje poljoprivredne proizvodnje. Takođe, primena novih rešenja doprineće povećanju efikasnosti uz istovremeno očuvanje resursa. Ukratko, na Agritechnica se pokazalo da je digitalizacija pokretač inovacija.
Među mnogobrojanim izlagačima na Agritechica su se predstavile i kompanije, dobavljači članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivrende tehnike, ali i naša članica FPM Agromehanika iz Boljevca koja je imala zapaženo učešće kao izlagač na sajmu u Hanoveru.
Ovom prilikom kroz galeriju slika prenosimo Vam deo atmosfere sa Sajma Agritechnca u Hanoveru.

Dešavanja