AGRITECHNICA DONOSI INOVACIJE ZA SVAKOG POLJOPRIVREDIKAAutor: Datum:

Više od 2.800 kompanija učestvovaće ove godine na sajmu Agritechnica, od 12. do 18. novembra u Hanoveru. Najveći svetski sajam posvećen poljoprivrednim mašinama održaće se u 23 hale zatvorenog prostora, na površini većoj od 40 hektara.

– Danas su poljoprivrenicima više nego ikad potrebni sajmovi zbog inovacija koje i sami sve više primenjuju istakla je Agritechnica projekt menadžer Maria Servais. Kaže da postoji mnogo rešenja za prevazilaženje svakog problema s kojim se farmeri suočavaju, ali im je teško da u moru tih rešenja nađu odgovarajuće za njihov problem.

To je upravo ključni razlog zbog kojeg mnogi poljoprivrednici posete sajam Agritechnica u Hanoveru. Pronalaženje odgovarajuće inovacije za rešavanje određenog problema na Agritehnica je skoro zagarantovano  s obzirom na broj inovacija koje će biti prikazane. Ove godine je registrovano više od 300 inovacija za najveća prizananja koja se dodeljuju na Agritechnica. Inovativna rešenja su proizvodi koji nikad ranije nisu bili prikazani nigde. Zapravo, proizvođači poljoprivrednih mašina čekaju uravo Agritechnica da bi predstavili svoje novitete.

Ove godine na Agritechnica fokus će biti usmeren na temu “Zelena budućnost-Pametne tehnologije”. Poljoprivrednici širom sveta rade na usklađivanju i održivosti produktivnosti sa očuvanjem resursa kao i zaštiti životne sredine. Da bi postigli ovo u današnjem digitalizovanom umreženom svetu, poljoprivrednici traže efikasnu tehnologiju i znanja koja bi upotrebili na pravi način. Agritechnica upravo nudi i jedno i drugo, a u okviru vodeće teme biće predstavljene napredne tehnologije i razvojni trendovi koji će obezbediti povećanje produktivnosti poljoprivrede. Kao jedan od valjanih razloga za posetu sajmu Agritechnica Servais navodi i povezivanje. Tačnije mnogi posetioci mogu na lak način razmeniti ideje sa poljoprivednicima iz drugih zemalja. Ponekad u razgovoru s drugima, proizvođači mogu sagledati druge perspektive koje mogu pomoći u budućemo poslovanju. Svaki poljoprivrednik je odgovoran za rad i razvoj svog imanja.

Dešavanja