Dogodine novi prodajni centar kompanije Kite d.o.o u Sremskoj MitroviciAutor: Datum:


Kompanija Kite d.o.o. je nedavno kupila parcelu u Sremskoj  Mitrovici za izgradnju distributivnog centra. Parcela površine oko dva hektara nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, u blizini auto-puta, znači u delu gde su prisutni i drugi inostrani investitori. Tačnije, parcela je na uglu regionalnog i međunarodnog puta, što povećava značaj odabira lokacije, to jest zadovoljavanja potreba.

Izgradnjom distributivnog centra u Sremskoj Mitrovici kompanija Kite d.o.o. koja je, između ostalog, ekskluzivni zastupnik poljoprivrednih mašina John Deere podići svoje usluge prema krajnjem korisniku na viši nivo, ne samo na lokalnom nivou nego i šire.  Naime,  distributivni centar koji će biti izgrađen u Sremskoj Mitrovici, kako je objasnio izvršni direkor kompanije Kite d.o.o. mr Đorđe Mišković,  treba  da bude i veza kao i podrška firmi Kite u Bijeljini, koja je trenutno u osnivanju.  Centar će biti organizovan tako da, osim prodaje mašina i dela izložbenog salona, bude projektovano i skladište rezervnih delova formirano po strukturi  prodatih mašina u regionu. U ponudi rezervnih delova značajan udeo će imati oni namenjeni za starije  John Deere  traktore koji su dosta zastupljeni na ovom terenu. Takodje se planira I izgradnja skladišta agronomskih roba –  semena, veštačkih đubriva I sredstava za zaštitu bilja. Ove robe su takodje deo prodajnog asortima kompanije KITE D.O.O.

– Sama ideja za izgradnju potiče od koncepta John Deere da se u regionima gde je  fokus na prodaji John Deere  poljoprivredne mehanizacije na svakih 100 do 150 kilometara formiraju krugovi, to jest prodajno-distributivni centri koji se međusobno dodiruju i delimično preklapaju. Ovog proleća je ovakav centar već otvoren u Bačkoj Topoli, a plan je da ih u Vojvodini bude ukupno pet.  U centralnoj  Srbiji imamo tri dilera („Agrouniverzal“, Gornji Milanovac; „Stefan“, Arilje; „Jugometal“,Svilajnac), čijom mrežom postižemo, ako ne isti,  onda sličan efekat, dok smo nedavno promovisali firmu  „Agro auto“, našeg sub-dilera za teritoriju Crne Gore, kaže Đorđe Mišković.

Gradnja u Sremskoj Mitrovici treba da počne uskoro, a centar će početi s radom najkasnije do kraja 2020. Otvaranjem distributivnih centara kompanija Kite d.o.o. želi da stvori i naviku korisnika da dovoze poljoprivredne mašine u servisni centar koji će biti opremljen savremenom dijagnostičkom i potrebnom radioničkom opremom i alatima.

Ujedno će to biti i edukativni centar za korisnike poljoprivrednih mašina. U planu je i da se u centru koji bude izgrađen radi i finalno sklapanje delimično rastavljenih priključnih mašina  uvezenih od ino-dobavljača.

U distribitivnom centru će, kako je objavljeno na sajtu Poljoprivrednik, osim John Deere poljoprivredne mehanizacije, biti zastupljene i mašine drugih proizvođača, koje kompanije Kite d.o.o. zastupa na tržištu, a između ostalog i  Kuhn, JCB, Joskin.

Dešavanja