Dogodine novi prodajni centar kompanije Kite d.o.o u Sremskoj MitroviciAutor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kompanija Kite d.o.o. je nedavno kupila parcelu u Sremskoj  Mitrovici za izgradnju distributivnog centra. Parcela površine oko dva hektara nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, u blizini auto-puta, znači u delu gde su prisutni i drugi inostrani investitori. Tačnije, parcela je na uglu regionalnog i međunarodnog puta, što povećava značaj odabira lokacije, to jest zadovoljavanja potreba.

Izgradnjom distributivnog centra u Sremskoj Mitrovici kompanija Kite d.o.o. koja je, između ostalog, ekskluzivni zastupnik poljoprivrednih mašina John Deere podići svoje usluge prema krajnjem korisniku na viši nivo, ne samo na lokalnom nivou nego i šire.  Naime,  distributivni centar koji će biti izgrađen u Sremskoj Mitrovici, kako je objasnio izvršni direkor kompanije Kite d.o.o. mr Đorđe Mišković,  treba  da bude i veza kao i podrška firmi Kite u Bijeljini, koja je trenutno u osnivanju.  Centar će biti organizovan tako da, osim prodaje mašina i dela izložbenog salona, bude projektovano i skladište rezervnih delova formirano po strukturi  prodatih mašina u regionu. U ponudi rezervnih delova značajan udeo će imati oni namenjeni za starije  John Deere  traktore koji su dosta zastupljeni na ovom terenu. Takodje se planira I izgradnja skladišta agronomskih roba –  semena, veštačkih đubriva I sredstava za zaštitu bilja. Ove robe su takodje deo prodajnog asortima kompanije KITE D.O.O.

– Sama ideja za izgradnju potiče od koncepta John Deere da se u regionima gde je  fokus na prodaji John Deere  poljoprivredne mehanizacije na svakih 100 do 150 kilometara formiraju krugovi, to jest prodajno-distributivni centri koji se međusobno dodiruju i delimično preklapaju. Ovog proleća je ovakav centar već otvoren u Bačkoj Topoli, a plan je da ih u Vojvodini bude ukupno pet.  U centralnoj  Srbiji imamo tri dilera (“Agrouniverzal”, Gornji Milanovac; “Stefan”, Arilje; “Jugometal”,Svilajnac), čijom mrežom postižemo, ako ne isti,  onda sličan efekat, dok smo nedavno promovisali firmu  “Agro auto”, našeg sub-dilera za teritoriju Crne Gore, kaže Đorđe Mišković.

Gradnja u Sremskoj Mitrovici treba da počne uskoro, a centar će početi s radom najkasnije do kraja 2020. Otvaranjem distributivnih centara kompanija Kite d.o.o. želi da stvori i naviku korisnika da dovoze poljoprivredne mašine u servisni centar koji će biti opremljen savremenom dijagnostičkom i potrebnom radioničkom opremom i alatima.

Ujedno će to biti i edukativni centar za korisnike poljoprivrednih mašina. U planu je i da se u centru koji bude izgrađen radi i finalno sklapanje delimično rastavljenih priključnih mašina  uvezenih od ino-dobavljača.

U distribitivnom centru će, kako je objavljeno na sajtu Poljoprivrednik, osim John Deere poljoprivredne mehanizacije, biti zastupljene i mašine drugih proizvođača, koje kompanije Kite d.o.o. zastupa na tržištu, a između ostalog i  Kuhn, JCB, Joskin.

Events