DAN OTVORENIH VRATA KOMPANIJE AGROTECHAutor: Datum:


Kompanija Agrotech iz Trešnjevca je poslednjeg petka održala „Dan otvorenih vrata“. Bogat program s akcentom na prezentaciju poljoprivrednih mašina prodajne game Agrotech, koja je članica našeg Udruženja, ispratilo je, upravo u Trešnjevcu mestu gde je sedište kompanije,  oko 1.000 poljopriverdnika i poslovnih partnera.

Učesnici Dana otvorenih vrata bili su u prilici da široku paletu poljoprivrednih mašina raznovrsne namene vide najpre stacionarno, potom u defileu i na kraju u radu kada je prikazano oko 30 agregata. Upravo prikaz mašina u radu izazvao je najveću pažnju posetilaca. Prezentacija je obuhvatila prikaz mašina koji je odslikao ceo ciklus biljne proizvodnje. Naime, posetioci su u radu najpre mogli da vide univerzalne kombajne Versatile, posle čijeg prolaska  je usledio rad presa okruglih bala i to s fiksnom koorom proizvođača Rostelmasch, a potom i varijabilnom komorom McHale. U strništu je prezentovana i sitnilica biljnih ostataka Zanone. Nije izostao ni prikaz mašina za obradu zemljišta i negu useva. Prikazani su plugovi obrtači Rabe, kultivatori u kombinaciji s valjcima He-VA i Guttler, kao i  tehnika Vogel&Noot AgroSrb. U prikazu kombinovanih mašina za obradu zemljišta bila su zapažena i rešenja češkog proizvođača Bednar, a nisu izostali ni podrivačka oruđa. Na prezentaciji u Trešnjevcu nje izostala ni setvena tehnika, među kojom su se posbno izdvojili modeli sejalica za okopavnine Ma/Ag, i to verzije za setvu 6 i 12 redova s visokim odnosno niskim setvenim aparatom, a prikazani su i modeli sejalica za strnine He-VA.

U poljoprivrendoj proizvodnji neizostavan segmet jesu i mašine za zaštitu bilja. Poslednjih godina sve su više u upotrebi samohodne prskalice visokog klirensa. Iz ove palete mašina kompanja Agrotech se odlučila za uvoz prskalica italijanskog proizvođača Mazzoti, čiji najmanji model su posetioci Dana otvorenih vrata bili u prilici da vide. Iz programa tehnike namenjene zaštiti biqa izdvajaju se i vučene prskalice Berthou, a ovaj proizvođač u ponudi ima i nošene i samohodne modele.

Na prezentaciji u Trešnjevcu, posetioci su bili u prilici da vide u radu i teleskopske manipulatore Faresin i  Waidemman i tu u manipulisanju balama kao i utovaru stajskog đubriva u prikolicu. Takođe, prikazan je i rad rasturivača đubriva Samson.

Sanduk ovog rasturivača se može korisiti i za utovar silaže. Iz programa prikolica kako onih namenjenih isključivo transportu tako i onih koje se istovremeno mogu koristiti i za transport ali i kao rasturivač stajnjaka ugradnjom rotora na zadnjoj stranici, i nadogradnjom pužnog transportera kada se koristi kao pretovarna prikolica izdvojio se model nemačkog proizvođača Fliegel.

Da kompanija Agrotech kreirajući prodajnu gamu obraća pažnju na potrebe najrazličitijih korisnika bez obzira na veličinu njihovog gazdinstva pokazalo se kroz program traktora. U ponudi su modeli turskog proizvođača ArmaTrac u kojima dominiraju mehaničke komponente ali i traktori Steyr koji su odraz savremene proizvodnje koja impelemetria visoku tehnologiju.

DSCN8982
DSCN8954
DSCN8908
DSCN8901
DSCN8860
DSCN8856
DSCN8844
DSCN8824
DSCN8762
DSCN8753
DSCN8752

Dešavanja