Poslovno udruženje bogatije za dve članiceAutor: Datum:


Poslovno udruženje Uvoznika i izvoznika poljopirvredne mehanizacije od danas je bogatije za dve članice. Naime, porodici AMI su se priključila i dva beogradska preduzeća, Livona d.o.o i i IMT-Industrija mehanizacije i traktora.

Preduzeće Livona d.o.o osnovano je pre dve i po decenije, a okosnica rada jesu inovativne tehnologije u oblasti GIS, precizne poljoprivrede, bespilotnih aerofotogrametrijskih sistema koje uvodi u praksu. Cilj rada jeste obezbeđivanje tehničke, upravljačke i komercijalne podrške u planiranju , projektovanju i inplementaciji GNSS i GIS tehnologija u različitim oblastima, a po ovom su dobro poznati i poljopirvrendicima u Srbiji. Zastupaju i distribuiraju proizovde više renomiranih kompanija, a okosnica u asortimanu jesu proizvodi Trimble.

Industriju mehanizacije i traktora d.o.o Beograd-IMT osnovali su krajem septembra 2018. kompanija TAFE i MILLENNIUM TEAM. IMT je potpisala ugovor sa kompanijom TAFE koja je proizvođač istoimenog brenda traktora. Potpisivanjem ugovora IMT je postala ekskluzivni zastupnik kompanije TAFE za brend IMT u Srbiji. IMT je organizovao proizvodnju traktora u proizvodnom pogonu Jarkovac gde se radi industrijska montaža traktora koji se uvoze u rastavljenom stanju. U pogonu, Jarkovcu IMT raspolaže sa svim potrebnim alatima i drugim sredstvima neophodnim za industrijsku montažu. IMT je kroz dilersku mrežu organizovao prodaju traktora, rezervnih delova i servis na domaćem tržištu, a trenutno ima potpisan ugovor o distribuciji traktora IMT i Tafe sa pet preduzeća.

Dešavanja