Poljoprivredni sajam –  agrobiznis centar regionaAutor: Datum:

Ove godine, od 13. do 19. maja, Međunarodni poljoprivredni sajam imaće 84. izdanje od osnivanja, 1931. godine. Očekuje se nastup oko 1.500 izlagača, koji dolaze iz 60 zemalja. Ponudu i proizvodnju kolektivnim nastupom, kako je do sada potvrđeno, predstaviće 10 zemalja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Česka, Holandija, Izrael, Italija, Kina, Mađarska, Španija i Turska, a zemlja partner je Bosna i Hercegovina. Kolektivnim nastupom firmi, kompanija i komora Bosna i Hercegovina će predstaviti ponudu i dostignuća u oblasti agro-biznisa, mogućnosti saradnje sa firmama iz te države, ali i potencijale za povećanje robne razmene.

Poslednjih nekoliko godina broj stranih izlagača je u porastu, što najznačajniju priredbu Novosadskog sajma potvrđuje kao mesto susreta ponude i potražnje, domaćih i stranih firmi, kao i priliku za saradnju između izlagača iz udaljenih krajeva sveta sa kompanijama iz celog regiona.

Učesnici Sajma biće resorna ministarstva iz zemlje i inostranstva, privredne komore, državne institucije, pokrajinski sekretarijati, poslovne banke i brojna udruženja i asocijacije koje deluju u oblasti agrobiznisa, a pripremaju se i izložbe poljoprivredne mehanizacije, organske proizvodnje i  proizvoda sa oznakom geografskog porekla. Nacionalna izložba stoke, kako se očekuje, biće bogatija nego prošle godine, a priprema se uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Agropoligon će i ove godine izlagačima omogućiti da posetiocima prezentuju rad poljoprivredne mehanizacije i mašina.

U Kongresnom centru Novosadskog sajma, koji obezbeđuje modernu infrastrukturu biće organizovani stučni skupovi, predavanja, promocije, prezentacije, kao i drugi poslovni događaji. Saradnja preduzetnika i institucija sa različitih krajeva sveta na Poljoprivrednom sajmu se uspostavlja i na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B@NSFair, koji će biti održani u ponedeljak, 15. maja, a prijavljivanje za učešće je u toku.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizuje se Poklon-igra, a premija je traktor belarus 82.1, koji daruje Agropanonka.

Roditelji s decom do 16 godina, moći će da uđu na Sajam, kupovinom jedne ulaznicu za 600 dinara, u nedelja, 14. maj, kada je Porodični dan.

Dobrodošli na Novosadski sajam!

DešavanjaNovosadski Sajam