84. Poljoprivredni sajam u znaku poljoprivredne mehanizacijeAutor: Datum:

Ovogodišnji 84. međunarodni poljoprivredni sajam održaće se od 13. do 19. maja u Novom Sadu. Epitet međunarodni upotpunosti je opravdan zahvaljujući izlagačima iz inostranstva, a na prvom mestu zahvaljujući eksponantima, poljoprivrednim mašina koje dolaze iz fabrika širom sveta, iz Evrope, SAD, Kine, Indije.

Izložbu poljoprivredne mehanizacije koja će se održati na više od polovine površine otvorenog prostora Novosadski sajam i ove godine organizuje s Poslovnim udruženjem uvoznika i izoznika poljoprivredne mehanicije, to jest 19 članica, kompanija koje na domaćem tržištu distribuiraju poljoprivrednu tehniku. Članice Udruženja će  na ukupno 22.000 kvadratnih metara prezentovati poljoprivrednu tehniku koja zadovoljava različite potrebe poljoprivednika kako u zavisnosti od tehničke opremljenosti tako i od učinkovitosti. Posebno za ljubitelja savremene poljoprivredne tehnike biće interesantni modeli koji će u Novom Sadu ali i u regionu imati premijeru. Mnogi od njih do sada su prikazani na dva najznačajnija Sajma koja su održana u Evropi u poslednjih šest meseci, to jest na EIMA i SIMA.

I ove godine posetioci će biti u prilici da vide brojne novine. Tako će na štandu Agrimatco prvi put biti prikazana sejalica Monosem Monosox s elektro pogonom kao i rasipač mineralng hraniva Sulky Econov. Na izlagačkom prostoru preduzeće Agro Cesla će premijerno predstaviti gamu modela traktora i žitnih kombajna Massey Ferguson. Na štandu kompanije Agroglobe dominiraće tehnika za žetvu kao i traktori New Holland od onih specijalizovanih namenjenih voćarstvu i vinogradarstvu do onih velikih radnih učinaka. Paleta proizvoda namenjenih voćarsko-vinogradarskoj i ratarskoj proizvodnji biće prezentovana i na štandu Agromehanike AC. Kompanija AgroTech za ovogodišnji Sajam posebno ističe modele traktora Steyer, ali i Arma Trac i Versatile. Nezaobilazna jeste i tehnika za obradu zemljišta, između ostalog Bednar. Agrouniverzal će i ove godine predstaviti tehniku namenjenu manjim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima dok će Agrovojvodina-Mehanizacija premijerno prikazati modele traktora YTO LX804S i SG504G. Na ulasku u Novosadski Sajam dobrodošlicu će Vam poželeti transformers napravljen od traktora Belarus na štandu Agropanonke na kom će premijerno biti prikazani i moderni modeli trakotra Belarus u koje se ugrađuju motori zapadnog proizvođača koji zadovoljavaju savremene standarde izduvnih gasova. Štand kompanije Almex i ove godine će biti poseban s obzirom na to da će jedini predstaviti   kombajn za šećernu repu, i to će biti premijera u regionu. Upitanju je Holmer T4. Delta Agrar će ponuditi najnovije modele traktora Landini kao i tehniku Kuhn. I preduzeće Inter Agrar je spemilo brojne novine. Premijerno će biti prikazani Amazone plugovi obrtači Cayron i novi modeli Valtra traktor među kojima i Premium model s ekskluzivnm opremom. ITN Agro Tech i ove godine će potvrditi svoju prepoznatljivost po mašinama zelene linije Krone, a posebno se izdvaja i to da će silažni kombjan BigX 700 biti prikazan s reduktorom koji omogućava da se s istom sečkom u radu postigne različita dužina reza. Štand Jugometala ove godine će upotpuniti novi model traktora Ursus C-380. Bogata ponuda alata i tehnike baštanskog programa biće zastuljena na štandu Kosa Trade. Premijerno prezentovani će biti i modeli trakotra Kubota serije M5001 i MGX III, po prvi put traktori Kubota biće prikazani u agregatu s istoimenim priključnim mašinama. Izlagački prostor preduzeća RTI premijerno će biti ispunjem trakotrima Steyr i teleskopskim manipulatorima Kramer. Traktor Optima 270 proizvođača Case IH biće predstavljen kao potpun novitet Titan Machinery. Osim premijera različitih modela poljoprivredne tehnike premijeru na Poljoprivrednom sajmu će imati i preduzeća Kite d.o.o čiji će izlagački prostor najvećim delom zauzeti eksponati Jonh Deere i JCB kao i FMP Agromehanika koja će premijerno predstaviti nove modele traktora Solis.

Pozivamo Vas da i ove godine posetite štandove članica Udruženja, obagatite svoja znanja i iskoristite priliku da s novom tehnikom unaredite  i doćete do efikasnije poljoprivredne proizvodnje.

Dešavanja