AgroTech inovacije 2019Autor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Poljoprivredni fakultet u Zemunu Beogradskog univerziteta, Institut za poljoprivrednu tehniku u saradnji sa  Zadružnim savezom Srbije prvog novembarskog dana bio je domaćin savetovanja “AgroTech inovacije 2019” na kojem su predtavljeni brojni noviteti u oblasti poljoprivredne tehnike i IT tehnologija. Na Savetovanju su razmatrane najznačajnije teme koje predstavljaju savremene i buduće koncepte neophodne za konkuretsku poljoprivredu na evropskom i svetskom tržištu.

Različitim temama učesnici  Skupa, njih oko dve stotine bilo je u prilici da proširi svoja znanja na polju novih tehnologija i proizvoda u  oblasti poljoprivredne tehnike, energetskim resursima i energetske efikasnosti u primeni savremenih tehnologija i poljoprivedne tehnike kao i tehničko tehnološkim rešenjima koje se primenjuju u preciznoj poljoprivredi.

Značajno učešće na skupu imalo je i Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne tehnike kao i nekoliko njegovih članica koje su dale nesebičan doprinos u održavanju Savetovanja. Generalni sekretar PU Marko Stojanović u svom izlaganju na temu Stanje i trendovi poljoprivredne tehnike govorio je o stanju poljopirvredne mehnizacije u Srbiji kao i uvozu mašina u tekućoj godinu. Takođe, osvrnuo se i na potrebe domaće poljoprivrede u pogledu mehanizacije kao i tehnološkom nivou mašina koji se uvozi. Nije izostao ni pregled trendova u razvoju poljoprivredne tehnike koji će biti predstavljeni na najznačajnijem  sajmu poljoprivredne tehnike Agritechnica 2019 u  Hanoveru koji se održava od 10. do 16. novembra.

Prezentaciju generalnog sekretara PU Marka Stojanovića možete pogledati na linku ispod.

AgroTech inovacije 2019, Zemun 01.11.19.

Events