Održano savetovanje „AgroTech inovacije 2019“ na Poljoprivrednom fakultetu u ZemunuAutor: Datum:


Poljoprivredni fakultet u Zemunu Beogradskog univerziteta, Institut za poljoprivrednu tehniku u saradnji sa  Zadružnim savezom Srbije prvog novembarskog dana bio je domaćin savetovanja “AgroTech inovacije 2019” na kojem su predtavljeni brojni noviteti u oblasti poljoprivredne tehnike i IT tehnologija. Na Savetovanju su razmatrane najznačajnije teme koje predstavljaju savremene i buduće koncepte neophodne za konkuretsku poljoprivredu na evropskom i svetskom tržištu.

Različitim temama učesnici  Skupa, njih oko dve stotine bilo je u prilici da proširi svoja znanja na polju novih tehnologija i proizvoda u  oblasti poljoprivredne tehnike, energetskim resursima i energetske efikasnosti u primeni savremenih tehnologija i poljoprivedne tehnike kao i tehničko tehnološkim rešenjima koje se primenjuju u preciznoj poljoprivredi.

Značajno učešće na skupu imalo je i Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne tehnike kao i nekoliko njegovih članica koje su dale nesebičan doprinos u održavanju Savetovanja. Generalni sekretar PU Marko Stojanović u svom izlaganju na temu Stanje i trendovi poljoprivredne tehnike govorio je o stanju poljopirvredne mehnizacije u Srbiji kao i uvozu mašina u tekućoj godinu. Takođe, osvrnuo se i na potrebe domaće poljoprivrede u pogledu mehanizacije kao i tehnološkom nivou mašina koji se uvozi. Nije izostao ni pregled trendova u razvoju poljoprivredne tehnike koji će biti predstavljeni na najznačajnijem  sajmu poljoprivredne tehnike Agritechnica 2019 u  Hanoveru koji se održava od 10. do 16. novembra.

Prezentaciju generalnog sekretara PU Marka Stojanovića možete pogledati na linku ispod.

AgroTech inovacije 2019, Zemun 01.11.19.

Dešavanja