Međunarodni sajam poljoprivrede zakazan od 12. do 16. septembraAutor: Datum:


Sa željom da da doprinos borbi srpske privrede sa teškoćama globalnih razmera, Novosadski sajam je odlučan u nastojanju da pripremi 87. međunarodni poljoprivredni sajam, 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam sporta, od 12. do 16. septembra.

Priredbe će biti organizovane, pod zajedničkim nazivom Međunarodni jesenji sajmovi, u skladu sa svim preporukama Vlade Srbije kao i Međunarodne asocijacije sajamske industrije UFI, zarad zdravstvene bezbednosti svih izlagača i posetilaca.

Imajući u vidu značaj delatnosti koje se predstavljaju na tim sajmovima, podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada biće dodatna snaga za uspešno prevazilaženje teške situacije.

Usled novonastale situacije koje je u privrednim krugovima izazvala epidemija virusa Covid-19, a koja je ostavila značajni trag na poslovanje, na ovogodišnjem 87. poljoprivednom sajmu učešće neće uzeti sve članice Udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije koje su prethodnih godina dale značajan doprinos u održavanju Poljoprivrednog sajma. Članice Udruženja se nadaju da će nastaviti uspešnu saradnju sa Novosadskim sajmom i u budućnosti dati nesebičan doprinos svojim učešćem na najznačajnijoj sajamskoj priredbi na polju agrara u regionu.

 

Novosadski Sajam