I crkene i verske zajednice mogu da ostvare podsticaje za nabavku mašina u stočarskoj i biljnoj proizvodnjiAutor: Datum:


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisao je 26. maja pravilnike o izmenama i dopunama Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura kao i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu. Izmene koje je potpisao ministar objavljene su u Službenom glasniku.

Novonastale izmene, između ostalog omogućule su da sada pravo na podsticaje za investicije bilo u stočarsku ili biljnu proizvodnju za nabavku mapina i opreme mogu da koriste, ako su upisani u Registar crkava i verskih zajendica crkve i verske zajednice.

Podsećamo da je raspisan Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje podsticaja za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji. Rok za podnošenje dokumentacije po ovom pozivu je od 01. do 15.  juna 2020.

Informacije od značaja