Agropanonka na Sajmu prestavila nove modele Mahindra traktoraAutor: Datum:


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Četiri nova modela trakotra Mahindra predstavljena su premijerno prvog dana 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma na štandu preduzeća “Agropanonka MTZ Finke” iz Novog Sada. Novi traktori, serija 6000 i 7500  predstavljeni su u godini kada “Agropanonka” obeleževa 12 godina saradnje sa indijskim proizvođačem traktora Mahindra&Mahindra koji na godišnjem nivou ostvari prodaju od 250.000 traktora u celom svetu.

-Preduzeće “Agropanonka” ove godine nastupa 22. put na  Poljoprivrednom sajmu. Ovo je godina u kojoj obeležavamo 12 godina saradnje s kompanijom Mahindra&Mahindra, a očekujemo i hiljaditog kupca traktora Mahindra što govori dovoljno o ovim traktorima. Ovaj dan je značajan, s obzirom da su pred nama traktori koje smo dugo čekali,  modeli od 50 i 60 KS s pogonom na sva četiri točka koji su posebno interesenatni za naše korisnike južno od Beograda, rekao je direktor prodaje preduzeća “Agropanonka” Aleksandar Švonja.

Nova četiri moda od 50, 57, 80 i 92 KS svečano su “otkrili” njegova ekselencija ambasador Indije Subrat Batačardži,  direktor za međunarodne poslove kompanije Mahindra Prakaš Vakankar i Aleksandar Švonja.

Do danas je širom sveta, kako je istakao  Prakaš Vakankar prodato oko tri miliona traktora Mahindra,  a cilj je da svaki korisnik ovih traktora bude zadovoljan. Saradnja koja s “Agropanonkom” traje od 2007. svake godine je sve veća i veća zahvaljujući odličnoj saradnji. Ova saradnja prvog dana  86. poljoprivrednog sajma krunisana je predstavljanjem novih modela koji su sada dostupni poljoprivrednicima u Srbiji.

U modele serije 6000, tačnije 6050 i 6060  ugrađuju se četvrocilindrični motori  koji 50 odnosno 57 KS postižu na 2.100 obr/min. Menjač je delimično sinhronizovan,a obezbeđuje po 15 brzina u oba smera kretanja. Priključno vratilo je nezavisno s brzinama 540 i 540E obr/min. Kapacitet dizanja u tački kačenja je 2.200 kg, a pogon je obezbeđen na sva četiri tačka.

Traktori serije 7500, to jest modeli 7580 i 7590 svoju snagu 80 i 92 KS postižu na 2.300 obr/min četvorocilindričnih motora. Korisnici ovih modela u radu imaju mogućnost biranja jedne od 12 brzina u svakom pravcu kretanja, napred nazad, koje obezbeđuje sinhronizovan menjač.  Nezavisno priključno vratilo ima dve brzine krezanja od 540 i 1.000 obt/min.

Novi Sad Fair