Prskalice Lemken u novom izdanju

Sorry, this entry is only available in Srpski. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Proizvođač poljoprivrednih priključnih mašina Lemken nedavno je obelodanila da su novi, zanovljeni modeli vučenih prskalica Primus i Albatros dostupni na tržištu. Naime, novi modeli prskalica Primus i Albatros modernizovane su tehnički što je unapredilo njihove karakteristike i olakšalo rad i upravljanje.

U odnosu na prethodne modele ovih prskalica, na novim su kontrolne komandne mnogo jasnije raspoređane a sve konekcije na prskalicu su centralno postavljene i integrisane i ispod zaštitnog poklopca. Rezervoare na prskalicama odlikuje dizajn u kom dominiraju zaobljeni profili. Na Albatros i Primus prskalicama montirano je i  LED osvetljenje te je rad u slabije vidljivim uslovima i noću dodatno olakšan. Naime, sada se uz prskalice isporučuje terminal CCI-50 s intuitivnim korisničkim interfejsom. Opciono, po želji korisnika na prskalici se ugrađuje i DGPS prijemnik koji omogućuje primenu aplikacija na CCI terminalu za na primer automatsku kontrolu širine sekcija prskalice ili paralaleno vođenje prskalice po unapred utvrđenoj putanji. Seriju 12 prskalica Albatros i Primus karakteriše i ISOBUS kao standardna oprema, a omogućava korišćenje kompatibilnih terminala.

Zahvaljujući kružnom sistemu obezbeđeno je ravnomerno nanošenje zaštitnog sredstva celom širinom radnog zahvata. Takođe na EES modelima Albatros i Primus hidraulični sistem je automatizovan a proces čišćenja prsklalice rukovalac prati iz kabine traktora.

Prskalice Primus 10 i 12 dostupne su u verzijama s rezervoarima 2.400 i 4.400 l i krilima radnog zahvata od 15 do 30 m dok se prskalice Albatros 10 i 12 imaju rezervoare kapaciteta 4.000 do 6.200 l i krila radnog zahvata od 15 do 39 metra.